BørneIntra v2.19.1

Velkommen til Dagplejen i Team Høng

Skiftende billeder

Velkommen til Dagplejen - et lille og trygt miljø, hvor hverdagen tager udgangspunkt i børnenes behov, trivsel, udvikling og kompetencer. Her er omsorg, leg og læring i fokus.

I dagplejen har vi valgt at sætte fokus på barnets sproglige udvikling, sådan at alle børn får de bedste muligheder for at udvikle deres sprog.

Dagplejerne arbejder med dokumentation og evaluering af de pædagogiske aktiviteter, udfra de 6 læreplanstemaer.

En gang om ugen mødes en gruppe dagplejere med deres børn i legestue, som foregår i vores dagplejehus. Dette er et samlingspunkt for dagplejere og børn, med fokus på pædagogisk aktiviteter. Aktiviteterne for børnene planlægges med fokus på at styrke barnets udvikling sprogligt, socialt og motorisk.

Dagplejehuset rummer foruden legestuen også gæsteplejen, hvor der er ansat personale til pasning af gæstebørn, når den faste dagplejer har ferie m.m.

Seneste nyhed...

Sund mad i Dagplejen

TV ØST har været på besøg i Børnehuset Spiren i Høng for at lave et indslag omkring Fødevarestyrelsens mad-rejsehold, der for tiden besøger landets dagplejere for at undervise i sund og varieret kost til børnene.

Se indslaget, hvor dagplejere og dagplejebørn fra Team Høng er med til at lave og ligeså spise det spændende mad de sammen får lavet.

Opslagstavle...

 •  

  Er det dit barns første besøg hos Puslingerne?

   

  Puslingerne er et Gæstetilbud, som du vil blive tilbudt, hvis jeres dagplejer er syg eller holder ferie.

  Børnehuset Spiren er et hus, hvor Vuggestuen Spiren og Puslingerne arbejder sammen i morgenstunden og eftermiddagsstunden.

  Hos Puslingerne vægter vi omsorgen meget højt. Det er første prioritet for, at dit barn får en god dag. Men vi prøver også at følge en struktur, så dagen bliver overskuelig og genkendelig for dit barn.

   

  Når dit barn kommer første gang, vil du blive modtaget af en fast voksen hos Puslingerne. Det vil være Jeanne, som er pædagog, og som også har været i vuggestuen eller også er det Inge, som er pædagogmedhjælper, og har været hos Puslingerne altid.  

  Dit barn vil få en garderobeplads med navn/billede, hvor I kan hænge overtøjet og evt. skiftetøj.

   

  Praktisk Info:

  Måltider:

  • Kl. 6-7.30 tilbyder vi morgenmad. Den vil bestå af hjemmelavet boller og havregrød.
  • Kl. 8.45 tilbyder vi formiddagsmad. Den vil bestå af frugt og boller.
  • Kl. 11 tilbyder vi frokost. Den vil bestå af grød, rugbrød og grønt.
  • Kl. 14 tilbyder vi eftermiddagsmad. Den vil bestå af frugt og boller.
  •  

   

  Hvis der er noget dit barn ikke kan tåle eller ikke må spise eller drikke, er det vigtigt, at I fortæller os om dette.

   

  Vi tilbyder også dit barn vores egne bleer fra libero, så derfor er det ikke nødvendigt at medbringe bleer- dog kun, hvis dit barn ikke kan tåle vores bleer. Husk derfor at informere personalet hos puslingerne.

  Hos Puslingerne har vi egne barnevogne og senge. Der vil altid tilbydes dyne med rent sengetøj, som vil tilhøre dit barn de dage dit barn er hos os. Hvis du ønsker, at dit barn skal sove med egen dyne eller sove i egen barnevogn, så er I velkomne til at medbringe dette.

  Dit barn har også sin egen kurv, hvor vi kan holde styr på tøjet og evt. sut eller klud/bamse.

  På en tavle i køkkenet, kan I se jeres barns sovetider, når I henter.

   

   

   

   

   

  Hos Puslingerne arbejder vi med KLAR- pædagogik.

  Meget kort beskrevet består KLAR-pædagogikken for Kalundborg Kommunes dagtilbud af 4 temaer: Kvalitet, Læring, Aktiv forældre og Ressourcesyn.

   

   

   Den daglige struktur hos Puslingerne ser derfor sådan ud:

   

  • Kl. 8.30 holder vi samling på gulvet, hvor vi synger sange, og der vil også indgå sange fra Fri for mobberi, hvor bamseven er en vigtig del, som børnene også kender fra dagplejen. Vi gennemgår altid dagen med billeder, så børnene kan følge med i, hvad vi skal og hvornår.
  • Kl. 9.30 fordeler vi børnene ud i læringsgrupper (aldersopdelt).

  - Jeanne vil fast have SPROG, som følger læreplanstemaet.

            - Inge står for Motorik inde og ude.

            - Hver Torsdag har vi tur dag.

   

  I som forældre, kan på vores tavle i midtergangen, se hvad vi arbejder med i Samling og i Sprog. På Intra, kan I også se vores KLAR- skema.

  Vi prøver, så vidt det er muligt, at arbejde efter denne struktur, men hvis vi oplever, at vi er nødt til at skabe fokus på Ro og omsorg, kan vi godt vurdere, at lave en smule om på denne struktur, så vi er der bedst muligt for dit barn og de andre børn.

   

  På Intra vil vi lægge billeder op fra dagen, så I som forældre kan se, hvad vi har lavet i løbet af dagen.

  Når du har afleveret dit barn hos Puslingerne, er du meget velkommen til, at ringe og høre, hvordan det går, så du også har en god mavefornemmelse.

   

   

  Er jeres barn syg eller holder fri er det vigtigt at give besked, sådan at vi ikke venter på jer. I kan kontakte os på tlf. 58 85 22 38 eller giv besked til dagplejekontoret på tlf. 59 53 53 67

   

   

  Vi glæder os til at se dig og dit barn hos Puslingerne

   

  04-12-2017